dimecres, 18 de novembre del 2009

Informació que cal saber

“Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió europea?”
Aquesta serà la pregunta a través de la qual, i per primera vegada a la història, tindrem l’oportunitat de decidir a través d’una votació si volem que Catalunya esdevingui independent i els catalans i catalanes tinguem un Estat propi, o si per contra volem seguir formant part de l’Estat espanyol.

1. PER QUÈ ÉS IMPORTANT VOTAR SI ÉS UN REFERÈNDUM NO VINCULANT?
Tot i no ser vinculant, el resultat del referèndum pot condicionar la posició dels Governs. Un exemple d’això en són les consultes de l’OTAN o el Tractat de la Constitució Europea. Referèndums no vinculants que van acabar condicionant la decisió d’un Govern.
Si hi ha una participació propera o superior al 50%, la resta de catalans, els governs català i espanyol, la comunitat internacional, i els mitjans de comunicació nacionals i internacionals, tindran en compte el resultat.

2. QUI PODRÀ VOTAR?
Totes aquelles persones que el dia 13 de desembre tinguin 16 anys i estiguin empadronades a Manlleu podran exercir el dret a vot. En cap cas es discriminarà en funció del lloc de procedència o de naixement.

3. COM, QUAN I ON ES PODRÀ VOTAR?
Mitjançant vot secret dipositat en una urna. Les opcions seran SÍ – NO – BLANC. Hi haurà totes les garanties per tal que ningú sàpiga quina opció has triat.
La votació serà el 13 de desembre des de les 09:00 fins les 20:00h i els espais habilitats per a la votació a Manlleu seran els següents:
- Sala Polivalent de Can Puget, Manlleu (entrada per plaça de Dalt Vila)
- Vestíbul del Teatre de Gràcia, Manlleu
- Local de CC.OO de Manlleu a l’Erm (plaça del mercat, 100 –baixos-)

4. MUNICIPI ON VOTAR I DOCUMENTS NECESSARIS
- Cal que votis al poble que consta al teu DNI (Document Nacional Identitat) o NIE (Número Identificació Estrangers), mostrant aquest document el dia de la votació.
- Si en aquest poble no s’hi celebra cap Referèndum, pots votar al municipi on estàs empadronat, portant, juntament amb el DNI o NIE:
El certificat o volant d’empadronament o de convivència del teu poble, que pots obtenir a l’Ajuntament (de dilluns a divendres, de 09:00 a 14:00h)
- En cas de no tenir permís de residència, cal votar, mostrant el Passaport, i també, el certificat o volant d’empadronament anteriorment esmentat.
- Si votes amb NIE o Passaport, cal portar també la targeta sanitària.

5. VOT ANTICIPAT. SI EL DIA DEL REFERÈNDUM NO PUC SER A MANLLEU O VULL QUE NINGÚ SÀPIGA QUE HE ANAT A VOTAR.
Podràs votar anticipadament, en secret i amb plenes garanties, a partir de l’1 de desembre.
Hauràs de portar la mateixa documentació que hauries de portar el dia de la votació. Una persona recollirà el teu vot.
Llocs de votació anticipada:
· JOIERIA K-DOS
Sant Jaume, 5-C - Manlleu. De dilluns a dissabte de 9.30 a 13h i de 17 a 20h.
· CENTRE MÈDIC TER
Avda. de Roma, 115 - Manlleu
Dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13h i de 16 a 20h. Divendres de 10 a 13h i de 16 a 18h.
· També pots posar-te en contacte amb Manlleu Decideix a través del telèfon
686 46 93 93
o enviant un correu electrònic
indicant el nom i carrer a: manlleudecideix@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada