dimarts, 15 de desembre del 2009

Denúncia de les dificultats

DENÚNCIA DE LES DIFICULTATS DURANT EL PROCÉS ORGANITZATIU DEL REFERÈNDUM:

Tot i el gran suport rebut per part de la població de Manlleu, des de Manlleu Decideix i una vegada superada la jornada del 13 de desembre, ens agradaria donar a conèixer alguna de les dificultats que han entorpit el procés organitzatiu i participatiu del referèndum.

- Poca cobertura mediàtica a nivell nacional. La importància dels referèndums no s’ha vist reflectida en els mitjans de comunicació públics d’àmbit nacional, especialment TV3 i Catalunya Ràdio. És clar que les pressions polítiques dels qui governen la Generalitat de Catalunya han influït de manera decisiva en el fet que el poble de Catalunya no s’assabentés de l’existència del referèndum fins un o dos dies abans de la celebració del mateix.

- Atacs i desqualificacions polítiques. Tot i no haver volgut replicar fins ara, des de Manlleu Decideix volem evidenciar el nostre malestar amb el PSOE de Manlleu i especialment amb el seu líder, Josep Colomer, per les desqualificacions llançades envers els organitzadors de la consulta i per la bruta campanya en el sentit de fomentar la no participar en la votació. De totes maneres, no és la primera vegada que Josep Colomer i el seu grup polític de Manlleu utilitzen aquest modus operandi de l’inicial i amistós somriure i la posterior i traïdora punyalada.

- Indiferència per part de la màxima autoritat municipal. Tot i que alguns dels regidors de l’equip de Govern sí que han mostrat interès per la consulta i han facilitat l’organització de determinats aspectes de la mateixa, lamentem que l’alcalde de Manlleu no fos capaç de comparèixer públicament demanat la participació massiva dels manlleuencs i manlleuenques. Creiem que era quelcom necessari per a crear opinió i fomentar encara més la participació del 13-D.

- Pressions internacionals. Segons algunes fonts, el cònsol del Marroc va pressionar fins al punt de l’amenaça a diferents representats d’aquest col•lectiu d’immigrants amb la finalitat de fer-los passar les ganes de participar. Conseqüentment, aquest col•lectiu, majoritari a Manlleu, no es va implicar en la participació del referèndum de la manera que s’esperava considerant que era la primera vegada que tenien dret a una votació
En cas que aquestes suposicions fossin certes, des de Manlleu Decideix lamentem profundament que es coaccionés d’aquesta manera a aquests veïns i veïnes de Manlleu.

- Evidentment, al ser una consulta promoguda des de la societat civil, no hem tingut ni els mitjans ni les facilitats que tenen les administracions públiques en l’organització de processos electorals. És per això que l’èxit de participació de la consulta encara és més destacable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada